S14g- don. 25 feb. 2021: "Leonardo da Vinci, zijn leven en zijn werk", drs. Walda Bosman-Kok

Donderdag 25 feb. 2021: "Leonardo da Vinci, zijn leven en zijn werk", drs. Walda Bosman-Kok.

Mona Lisa

Leonardo da Vinci (1452-1519) was een "alles-kunner": architect, uitvinder, ingenieur, filosoof, natuurkundige, scheikundige, anatomist, beeldhouwer, schrijver en schilder uit de Florentijnse Republiek tijdens de Italiaanse renaissance. Hij was een genie en wordt gezien als het schoolvoorbeeld van 't renaissance-ideaal van de "homo universalis".

Als het op schilderkunst aankomt, is Leonardo een van de Grote Drie van de Italiaanse hoog-renaissance, samen met Rafaël en Michelangelo.  Wereldberoemde werken zijn o.a. de Mona Lisa, nu in het Louvre in Parijs en "Het Laatste Avondmaal", de muurschildering in de Santa Maria delle Grazie in Milaan.

De spreekster van deze avond, Walda Bosman (MA), is kunsthistorica. En oprichtster van Walda's Kunst-historische Educatie & Reizen. Zij studeerde af in 1996 aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Al 25 jaar verzorgt zij met veel succes en enthousiasme lezingen en cursussen kunstgeschiedenis aan de Volksuniversiteiten, HOVO, Posterheide, Vrije Academie, bij bibliotheken, kunstkringen en musea. Al voor haar studie kunstgeschiedenis en archeologie deed zij een toeristische opleiding. Zij begeleidde vele reizen en is ook actief als privégids voor kunstliefhebbers die de Nederlandse steden en musea bezoeken. Zij was eerder te gast bij CAM.