S14b- din. 27 okt. 2020: "Noord-Korea", Marc Roth

Dinsdag 27 oktober 2020: "Noord-Korea, een van de meest gesloten landen ter wereld", door Marc Roth.

Noord-Korea

Marc Roth, de spreker op deze avond, heeft Noord-Korea meermaals bezocht, waarbij de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ook hij vaak met meer vragen terugkwam dan waarmee hij was vertrokken. Want het blijft een buitengewoon mysterieus land. Bij een bezoek eraan, zo zegt hij, dringt zich voortdurend de vraag op: wat is waar en wat is de werkelijkheid? Is de werkelijkheid die we daar te zien krijgen überhaupt wel waar?  Wordt ons beeld van Noord-Korea niet gekleurd door onze Westerse bril?

De voordracht van deze avond bezorgt ons een inkijkje in 's-werelds meest gesloten samenleving en laat zien dat Noord-Korea meer is dan alleen maar verbeelde werkelijkheid. Aandacht wordt in de lezing ook gegeven aan de kunst. Dat is, zoals te verwachten, "socialistisch realistische kunst", de enige toegestane kunststroming.

De lezing met de ervaringen van Roth wordt verrijkt met afbeeldingen, korte clips en ander uniek beeldmateriaal.

Marc Roth studeerde beleids- en organisatiewetenschappen aan de Universiteit Tilburg.  Door zijn jarenlange reiservaring heeft hij een groot netwerk opgebouwd en daarmee programma's kunnen samenstellen met diepgang. Hij is oprichter van Roth Spark Travel.